Dyrk haven

Her på siden er samlet forskellige kilder med vigtig eller interessant viden om havedyrkning.

Landsforeningen Praktisk Økologi

Landsforeningen Praktisk Økologi udgiver havebladet "Havenyt" der giver masser af gode tips til dyrkningen af køkkenhaven. Find dem online på Havenyt.dk

Peter Norris

Peter Norris har levet af sin køkkenhave i adskillige år ved at dyrke intensivt. Han har offentliggjort sin så-kalender i samarbejde med Haveselskabet.

Karna Maj

Karna Maj er stort set selvforsynende med alt godt fra haven. Hun har mangeårig erfaring og som en del af Frøsamlerne arbejder hun for at sikre plantediversitet for fremtiden.

Slottet i Smørmosen

Sølva Falgren og Jens Juhl dyrker deres have efter økologiske principper og deler ud af deres store viden med kurser og foredrag.

Charles Dowding

En britisk pioner inden for "no-dig" bevægelsen har mange gode råd til at forspire, plante og planlægge sin køkkenhave. Hans video'er på engelsk er meget populære.

Huw Richards

Britiske Huw Richards anlagde sin køkkenhave som teenager og giver tips om, hvordan man kan dyrke haven på et lille budget.

Biodiversitet

Med de seneste års øgede bevidsthed omkring biodiversitetens vigtige rolle for en sund have og gode udbytter, vil vi gerne sætte fokus på små indsatser du kan gøre i din have.

Chop & Drop

Klip dit haveaffald i små stykker og læg det på jorden mellem planterne. Det er med til at holde på fugten i tørre periode samtidig med at det fodrer mikroorganismerne i jorden.

Så mellemafgrøder

Insekter er vigtige for plantelivet og bier og andre bestøvere har brug for næring længere end havesæsonen. Lad derfor ikke jorden stå bar, men plant mellemafgrøder som f.eks. hør, kløver, honningurt eller raps. Alternativt kan du lade dine uhøstede afgrøder gå i stok, så insekterne kan leve af blomsternektaren fra dine kål, rødbeder, gulerødder, mm.

Lav kvasbunker og insekthoteller

Hjælp dyrene hele sæsonen ved at give dem ly for kulde, regn og blæst. I stedet for helt at rydde haven, kan du efterlade en bunke smågrene og blade i et uberørt hjørne af haven, så pindsvin og jordbier føler sig velkomne.